neděle 2. října 2011

October playlist vol.1


Velká trojice tahounů playlistu útočí!

Jestli máte v oblibě kapelu The Drums, tak hned první věc v playlistu bude přesně pro vás. Nejsou to sice zrovna The Drums, ale kapela která by mohla být téměř jejich kopií, jak po hudební tak po vzhledové stránce. Jsou to French Films, kterým nedávno vyšlo nové album (na které se zaměříme v chystané recenzi), ale skladba v našem playlistu je z alba staršího, a jmenuje se „Lift Me Up“. Už při prvních tónech i zpěvu můžete slyšet podobnost mezi nimi a The Drums. Veselé brnkání, melodie a trochu potřeštěný zpěv, který to ovšem všechno skvěle doplňuje. Postupujeme ke kapele Strange Talk a jejich „Eskimo Boy“, kterého můžeme s klidem přiřadit k nejlepším trackům playlistu. Jde o taneční a našlápnutou věc, která baví až do konce. Zklidníme se s Blind Pilot (mimochodem, trochu děsivé jméno..) a ochutnávkou z jejich nové desky We Are The Tide – „I Know“, kterou se táhne po celou dobu pohoda a klid. V podobném rytmu následuje nově vydaný singl „Love In Motion“ elektronických Sebastian. dEUS s nápaditým obalem nového alba Keep You Close, bodují ve skladbě „Ghost“ prvky klavíru (nebo piana? Nevyznám se v tom..;-)) které spolu se zpěvem vytváří příjemnou melodii. U věci „Summersun“ od australských Miami Horror, jsem ještě nepřišla na to, co mi tak moc připomíná. Je druhým členem potencionální velké trojky tahounů tohoto playlistu. Album Illumination z roku 2010, ze kterého „Summersun“ pochází, určitě stojí za poslech. Předposlední track „Mirage“ je od éterických vil z Ladytron a pravděpodobně vás tak ukolébá, takže když se ozve „Blast off! He'll try to shoot you with precision!..“ se možná trochu leknete. Píseň „Velociraptor“ je „tak surová, jako samotný vyhynulý tvor, po kterém se tak jmenuje“. Dotváří samozřejmě trojici nejlepších kousků playlistu. Ano, jde o novinku veleznámých Kasabian, z desky, na které se můj kolega Jirka vyřádí ve svojí chystané recenzi. ;-)
                                                                                                                            - let's go surfing!



3 komentářů:

joss řekl(a)...

hmm, díky za nový objevy! zrovna hledám něco podobnýho Drums, ale teda z nový desky moc nadšená nejsem, a Kasabian...vybrali jste jeden z nejhorších songů z alba:) fotbalová písnička, no neva.

Katie řekl(a)...

joss si na velociraptor stěžuje, kde může :)) (néé,dělám si srandu..:))

každopádně mě se právě líbí velociraptor,vtipný song, ty dudy tam nebo co to je,jsou boží :D až přijdu dom z práce, hned si říjnový playlist pustím .))

joss řekl(a)...

Katie: ale ten song je vážně slabej:)

Okomentovat

Vulgární, urážlivé příspěvky a spamy budou smazány!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Powerade Coupons